ID УТОГ

Соціальна реклама про глухих в Київському метро

Культура

Маринка Сандугей

За ініціативою Українського товариства глухих та за підтримки КП "Київський метрополітен" в метро розміщено соціальну рекламу до Міжнародного дня жестових мов, щорічне відзначення якого ухвалено на сесії Генеральної Асамблеї ООН. Мета даної соціальної реклами - привернути увагу суспільства до потреб людей з порушеннями слуху та їх права користуватися жестовою мовою, як своєю рідною мовою, починаючи з дитинства та в усіх сферах життя.

На зображенні учасниця І Всеукраїнського дитячого конкурсу «Міні Міс і Містер УТОГ», донька першого президента Спортивної федерації глухих В.П. Сандугея - Маринка Сандугей.

На сьогодні в Україні, за статистичною інформацією УТОГ, налічується понад 42 тисячі осіб з порушеннями слуху, для яких жестова мова є основним засобом спілкування та отримання інформації. Окрім того, жестовою мовою спілкуються члени родини осіб з порушеннями слуху, їх друзі та колеги. Жестова мова – це не тільки спосіб спілкування і отримання інформації, це потужний засіб реабілітації людини з порушеннями слуху та її інтеграції в суспільстві.

УТОГ - це всеукраїнська організація, яка вже понад 87 років об'єднує осіб з порушеннями слуху та у партнерстві з державою здійснює їх соціальний та правовий захист, створюючи умови для різносторонньої реабілітації та інтеграції у суспільство глухих людей, зберігаючи їх культурну та мовну самобутність у відповідності з Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину