ID УТОГ

23 вересня 2020 — Міжнародний день жестових мов — Жестова мова для всіх!

Культура

Міжнародний день жестових мов — це унікальна можливість підтримувати та захищати мовне середовище, ідентичність та культурне різноманіття всіх глухих та інших користувачів жестових мов. Ця подія ініційована Резолюцією А / RES / 72/161 Асамблеї ООН, прийнятої у 2017 році, яка проголошує 23 вересня Міжнародним днем жестових мов.

В рамках відзначення Міжнародного дня жестових мов Всесвітня федерація глухих закликала керівництво держави звернутися до спільноти глухих жестовою мовою. Дана ініціатива сприяє використанню жестових мов національними та світовими лідерами країн світу у партнерстві з національними товариствами глухих.
До ініціативи можуть приєднатися урядовці, члени парламентів, мери міст та депутати міських рад звернувшись національною жестовою мовою з словами: "(назва вашої національної мови жестів) для всіх!". Наприклад: "Українська жестова мова для всіх!"
Глобальний виклик лідерів — це можливість для національних товариств глухих налагодити та забезпечити стійку співпрацю зі своїми керівниками держави через застосування національної жестової мови.

Українським товариством глухих реалізовано ініціативу ВФГ та підготовлено відеозаписи звернень керівників держави жестовою мовою.

Слідкуйте за інформацією на сайті utog.org

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину