ID УТОГ

26 вересня "Глухі лідери"

Культура

Девізом Конвенції ООН про права інвалідів (КПІ) є слова «Нічого для нас без нас». Це означає, що будь-яка ініціатива, спрямована на користь глухих людей, повинна здійснюватися в тісній консультації з ними через їх представницькі організації на кожному етапі. Знання розширюють можливості глухих людей і дозволяють їм бути агентами змін у їхньому суспільстві.

Ми - люди з порушеннями слуху найкраще знаємо, що нам потрібно і як досягти наших цілей. Глухі люди понад два століття організовують і захищають наші права, а громади глухих у всьому світі є частиною розгалуженої мережі місцевих, регіональних, національних та глобальних організацій, які прагнуть просувати права людини за допомогою жестової мови. ВФГ — це найбільша у світі міжнародна асоціація людей з порушеннями слуху зі 125 країнами-членами, що складається з національних асоціацій глухих людей.

Ця мережа організацій глухих по всьому світу демонструє важливість таких організацій, що йдуть шляхом забезпечення рівної доступності для всіх. Урядам країн надзвичайно важливо забезпечити достатнє фінансування національної організації глухих задля розвитку їх потенціалу та розширення можливостей при виконанні своїх керівних та дорадчих функції. Ці організації повинні пропагувати інклюзивні та різносторонні цінності, забезпечуючи, донесення позиції всіх учасників спільноти глухих були частиною адвокаційної роботи направленої на захист прав глухих.

Однак, щоб мати змогу отримувати адекватне та значуще фінансування відповідно до реальної ситуації, з якою стикаються глухі люди, необхідно надати якісні, узгоджені та надійні статистичні дані про глухих, в розрізі за статтю, віком, освітою, рівнем володіння жестовою мовою, інвалідністю та зайнятістю.

Лише за допомогою жестової мови глухі люди можуть бути певними у досягненні своїх громадянських прав людини.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину