ID УТОГ

«Ерудит» з мріями про перемогу

Культура

Звичайно, йдеться не про перемогу в ІІ етапі XVI Всеукраїнського конкурсу "Ерудит", хоча впевнені, що це також було мрією всіх 17 учасників. У своїх творчих роботах на тему «Найкращий подарунок» щонайменше 80% фіналістів написали, що мріють про перемогу над ворогом, про повернення рідних і близьких з фронту, про щасливе майбутнє на вільній, квітучій землі.

Наближався 800 день повномасштабної війни, але попри все УТОГ спільно з Міністерством освіти і науки України знайшли можливість знову зібрати старшокласників (хай навіть віртуально) на конкурсі «Ерудит». Вже стало традицією давати його учасникам тестові завдання з 8 основних предметів шкільної програми і творче завдання. Підготували їх в Інституті модернізації змісту освіти.

Оргкомітет Конкурсу цього року ще більш серйозно підійшов до питань безпеки учасників, розробивши і надіславши закладам освіти Інструкцію з техніки безпеки. В ній було рекомендовано адміністраціям шкіл обладнати комп’ютерні місця для онлайн участі учнів у конкурсі у сховищах на випадок повітряної тривоги, бомбардувань та обстрілів, а також дотримуватися вимог академічної доброчесності. Хоча не всі школи дотримувалися всіх цих вимог, на щастя, обстрілів у цей день, 2 травня, не було, а виявлені факти недоброчесності були враховані членами журі при перевірці конкурсних робіт.

Отже, серед глухих здобувачів освіти переможцями стали:

Андрій ЛІСКОВ

Андрій ЛІСКОВ

Микола БУДАНЕВИЧ

Микола БУДАНЕВИЧ

Ярослав КОЗІНСЬКИЙ

Ярослав КОЗІНСЬКИЙ

  • І місце – Андрій ЛІСКОВ, учень 12 класу Березівської спеціальної школи Житомирської обласної ради;
  • ІІ місце – Микола БУДАНЕВИЧ, учень 12 класу Комунального закладу «Вінницька спеціальна школа» Вінницької обласної ради;
  • ІІІ місце – Ярослав КОЗІНСЬКИЙ, учень 12 класу Комунального закладу «Кисляцька спеціальна школа» Вінницької обласної ради;

Серед здобувачів освіти зі зниженим слухом перемогли:

Роман ГОРЧИН

Роман ГОРЧИН

Оксана БЛОНСЬКА

Оксана БЛОНСЬКА

Сергій КАМЕНЧУК

Сергій КАМЕНЧУК

  • І місце – Роман ГОРЧИН, учень 12 класу Комунального закладу Львівської обласної ради «Підкамінська спеціальна школа з поглибленою професійною підготовкою»;
  • ІІ місце – Оксана БЛОНСЬКА, учениця 12 класу Калуської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради;
  • ІІІ місце – Сергій КАМЕНЧУК, учень 12 класу Комунального закладу «Кисляцька спеціальна школа» Вінницької обласної ради.

Усім учасникам конкурсу будуть надіслані дипломи за участь і подарунки, а переможцям – нагородні дипломи та цінні призи.

Бажаємо всім їм подальших успіхів у житті і пошуку свого шляху, а найголовніше – здійснення мрій про мир!

Велика подяка всім, хто попри такий складний час, долучився до підготовки та проведення XVI Всеукраїнського конкурсу "Ерудит": адміністраціям і педагогічним колективам шкіл, Міністерству освіти і науки, Інституту модернізації змісту освіти, Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України.

Власна інформація

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину