ID УТОГ

Ми жестомовимо за права людини

Міжнародний тиждень глухих людей 2021

Ми підтримуємо права людини! У цей Міжнародний день жестових мов ми відзначаємо наші колективні зусилля спільнот глухих, урядів та представників громадянського суспільства для  визнання та популяризації понад 200 різних національних жестових мов у всьому світі. Разом ми підписуємо Декларацію про підтримку жестових мов для забезпечення основного права глухих людей!

У Міжнародний день жестових мов ми разом працюємо над підтримкою та захистом мовної ідентичності та культурного різноманіття всіх глухих та інших людей, які користуються національними жестовими мовами.

Цей день затверджений Резолюцією A/RES/72/161 Організації Об’єднаних Націй, прийнятою у 2017 році, яка визнає 23 вересня Міжнародним днем ​​жестових мов.

ВФГ з гордістю оголошує всесвітню акцію лідерів, яка має бути здійснена в ході Міжнародного дня жестових мов 2021 року. Цей виклик має на меті сприяти використанню національних жестових мов національними та світовими лідерами у партнерстві з їх національними асоціаціями глухих осіб.

Лідери вашої країни – це можуть бути прем'єр-міністри, президенти, інші урядовці, депутати парламентів, депутати міської ради — мають звернутись на вашій національній жестовій мові з фразою: "Ми жестомовимо за права людини".

Всесвітня акція лідерів – це можливість для національних асоціацій глухих людей налагоджувати та підтримувати стійку співпрацю зі своїми державними лідерами шляхом використання їх національних жестових мов.

Національні асоціації глухих людей можуть зв'язатися зі своїми керівниками та попросити їх зняти відеоролик на їхній національній жестовій мові за їх технічної підтримки. Відео слід публікувати в соціальних мережах з хештегом #IDSL #GlobalLeadersChallenge з тегами @Wfdeaf. 

Дивіться нашу попередню всесвітню акцію лідерів 2020 Global Leaders Challenge 2020 webpage для отримання додаткової інформації.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину