ID УТОГ

Оголошення про результати Всеукраїнського конкурсу культури і творчості глухих

Культура

СЛОВО надається журі Всеукраїнського конкурсу культури і творчості глухих Вікторії КИРИЧЕНКО


Ідея проведення Конкурсу належить ЦП УТОГ. Метою є розповідь на відеокамеру історій з життя глухих: веселих і і сумних. Велика подяка ЦП УТОГ за таку чудову ідею, а також щира подяка членам журі. Слід відзначити їх серйозне і відповідальне ставлення до роботи, це мені дуже сподобалося. Членів журі на цей раз було четверо (замість стандартних непарних чисел: 3, 5, 7). Це: я – голова журі – Вікторія КИРИЧЕНКО, члени журі Дмитро ПРИХОДЬКО, Алла ШМАРКО і Володимир МАЙСТРЕНКО

Вікорія КИРИЧЕНКО

Вікторія КИРИЧЕНКО,
голова журі

Володимир МАЙСТРЕНКО

Володимир МАЙСТРЕНКО,
член журі

Дмитро ПРИХОДЬКО

Дмитро ПРИХОДЬКО,
член журі

Алла ШМАРКО

Алла ШМАРКО,
членкиня журі

Мабуть, всі очікують, що журі висвітлить позитивні моменти Конкурсу і оголосить його переможців. Втім, ми почнемо інакше. Отже, по порядку, з 32 розповідей, які надійшли на Конкурс, було відібрано 18 робіт. Не увійшли до онлайн голосування ті роботи, які не відповідали вимогам Положення даного Конкурсу, це – вертикальне положення камери, затяжна тривалість розповіді, застосування замість жестової мови калькованого жестового мовлення та використання ефектів.

Члени журі могли самостійно визначити переможців Конкурсу, але враховуючи в минулому незадоволення закритістю процесу оцінювання журі було прийнято рішення довірити вибір розповіді членам УТОГ у формі онлайн голосування. Ми були впевнені, що саме народ стоятиме на позиціях чесності, справедливості. Помилилися: багато хто з вас голосував за своїх не цікавлячись роботами інших учасників. У результаті хороші роботи не були оцінені, бо автори є маловідомими, або мешкають у маленьких населених пунктах. Знаючи про таку можливість ми і застерігали від цього. Треба було лишень спокійно переглянути розповіді та для себе відзначити найкращі роботи, які вразили вас. Відбирати не за принципом особистого знайомства з автором.

Отже, виконуючи умови положення нами було зафіксовано (скрини) кількість набраних голосів рівно о 23:59. На основі обраних вами робіт ми озвучуємо переможців конкурсу:

1 місце – Лариса КОЧЕТКОВА з м. Біла Церква (Київська область),

2 місце – Людмила БАРАН з м. Полтави,

3 місце –Ігор ШЕПТУНЕНКО з м. Одеси.


Лариса КОЧЕТКОВА «Найгарніша міс УТОГ» (Київська організація УТОГ)


Людмила БАРАН «Вихователь і рупор» (Полтавська обласна організація УТОГ)


Ігор ШЕПТУНЕНКО «Я зроблений в УТОГ» (Одеська обласна організація УТОГ)

Журі додатково відзначає роботи двох осіб:

1. Розповідь В’ячеслава АНГЕЛУЦИ з м. Одеси, яка була допущена до онлайн голосування,

2. Розповідь наймолодшого учасника Конкурсу з с. Волиця Львівської області Сергія КОБРИНА, який є учнем Жовківського навчально-реабілітаційного центру «Злагода» .


В’ячеслав АНГЕЛУЦА «Веселе життя глухих у гуртожитку» (Одеська обласна органіація УТОГ)


Сергій КОБРИН (Львівська обласна органіація УТОГ)

Для відзначення та стимулювання учасників Конкурсу спонсорами виступили я і один з членів журі, який захотів залишитися анонімним. Він вніс 2 тис. грн. до суми, взятої з внесків за користування Телеграм-каналом «DeafUA». Подарунки отримають всі учасники Конкурсу, роботи яких були допущені до Конкурсу. Також відзначені будуть переможці, обрані вами, та два учасники, роботи яких були оцінені журі.

Всеукраїнський конкурс культури і творчості глухих завершився, але він матиме продовження в наступному році. Тому можна підбирати та готувати якісні роботи. Втім, форма голосування буде іншою.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину