ID УТОГ

Пізнавальна екскурсія на підприємство ялинкових іграшок

Культура

Днями група глухих киян відвідала диво-«фабрику» ялинкових іграшок, що знаходиться під Києвом (село Лубянка Бородянського району). Власниками цієї ялинкової «ферми» є звичайна родина і знаходиться ця «ферма» у звичайному приватному будинку, який схожий на інші житлові будинки.

Власник свого підприємства розповів історію виникнення ялинкових прикрас і про те, як зародилася його ідея створити своє підприємство. Він детально розповів технологію виготовлення ялинкової іграшки: від звичайної скляної трубки до готового диво-витвору мистецтва. Продукція малого підприємства - це ручна робота.

На очах у екскурсантів було продемонстровано «народження» звичайного скляного виробу методом видування і доведенням його до товарної готовності.

Гості дружно взяли участь у майстер-класі і зосереджено наводили пензлем власні узори на ялинкову кулю...

На численні цікаві питання глухих були отриманні відповіді. Вияснено, що і глухі можуть працювати на цій «фабриці» ялинкових іграшок (яка працює цілий рік), але слід зважати на відстань до столиці і транспорт. Наразі на підприємстві працює 18 осіб і цього достатньо, щоб забезпечити магазини ялинкових прикрас по всій Україні.

Тему екскурсії віднайшла і організувала Н. Бадюл. Обов’язки перекладача ЖМ здійснив П. Бабін.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину