ID УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ на Закарпатті - про проведення заходу до Дня людей похилого віку

Культура

Щедрої золотої осені Ужгородський будинок культури УТОГ підготував чергову зустріч учасників клубу «Ветеран». Активісти Ужгородської територіальної організації УТОГ зібралися в глядацькій залі Будинку культури Товариства, яка віддає ще запахами свіжих шпалер, фарбованої підлоги і оновленого інтер’єру після ремонту. Це додало настрою відвідувачам.

Присутніх радо вітала голова Закарпатської обласної організації УТОГ Наталія Сергіївна Булеца. Голова Ужгородської ТО УТОГ Євгенія Петрівна Кожарінова коротко розповіла про роботу, проведену для ветеранів цього літа. Зокрема, згадала про культурний відпочинок на природі, про оздоровлення нечуючих соляними процедурами в Ужгородському оздоровчому комплексі «Карпати», а також про відвідування термального басейну «Золота Гора», склад води якого є лише в трьох країнах Європи. До речі, адміністрація цих оздоровчих закладів надала послуги безкоштовно для нечуючих міста напередодні Міжнародного дня глухих.

Заступник голови обласної Ради ветеранів УТОГ Ганна Михайлівна Гнатів розповіла про свої враження від участі у Всеукраїнській нараді голів обласних рад ветеранів УТОГ у Києві та продемонструвала світлини. Було проведено анкетування ветеранів, які відпочивали на базі Оздоровчо-реабілітаційного центру «Одіссей» УТОГ в селищі Затока Одеської області з метою отриманих їх пропозицій про покращення умов відпочинку та роботи бази Центру.

Учасникам заходу було запропоновано перегляд художнього фільму з сурдоперекладом «Дитячий секрет» (Франція), в якому розповідається про роботу першої школи для глухих під керівництвом абата Шарля-Мішеля де л`Епе, який, ставши основоположником сурдопедагогіки, сприяв поширенню та популяризації жестової мови. Основою сюжету фільму стала трагічна історія глухого юнака, від якого відмовились заможні батьки, але навчання в першій школі для глухих дозволило йому знову знайти сім’ю. Ветерани УТОГ залишились задоволені переглядом кінофільму, обговорення якого продовжили за «солодким столом».

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Робота з ветеранами УТОГ

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину