ID УТОГ

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

Культура

Мистецтво об'єднує людей, дарує красу і радість. Цю радість подарували своїми чудовими роботами талановиті юні художники з порушеннями слуху, які взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Моя країна — Україна». Організаторами цього заходу виступили Українське товариство глухих і Київська спілка нечуючих художників «Натхнення».

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

За результатами конкурсу до оргкомітету надійшло 235 дитячих робіт. Загалом у ньому взяли участь 226 дітей із 36 спеціалізованих шкіл зі всієї України, а до фінальної частини Конкурсу журі відібрало 35 робіт.

Найбільшу кількість учасників представили такі спеціальні навчальні заклади:

— комунальний заклад «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс» Харківської обласної ради — 20 дітей;

— комунальний заклад «Чернівецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 2» — 20 дітей;

— комунальний заклад Львівської обласної ради «Підкамінський навчально-реабілітаційний центр» — 16 дітей

та інші навчальні заклади для учнів з порушеннями слуху.

Роботи, надані на конкурс, були розподілені за двома віковими групами – середньою і старшою. У кожній з цих груп визначено трьох переможців. Найкращу роботу відзначено Гран-прі.

Отже, за рішенням журі у середній віковій групі визначили переможцями:

перше місце: Золтана Балогу, учня Піщанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату — за роботу«Ми діти твої, Україно!»;

друге місце: Лізу Батюту, ученицю спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 18 м. Києва — за роботу «Пасха»;

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

третє місце: Олексія Борисюка, учняКам'янець-Подільського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру — за роботу «Вечорниці».

У старшій віковій групі визначили переможцями:

перше місце: Дар'ю Шевченко, ученицю Миргородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ст. Полтавської обласної ради — за роботу «Соняшники»;

друге місце: Марину Маметову, ученицю Полтавської спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ст. Полтавської обласної ради -  за роботу «Молитва за Україну»;

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

третє місце: Сергія Шульгача, учня КЗ ЛОР «Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Марії Покрови» — за роботу «Святий вечір».

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

Гран-прі відзначено роботу «Україна мальовнича» Ірини Кикоть, учениці Полтавської спеціальної школи-інтернату І-ІІІ ст. Полтавської обласної ради.

Школи та обласні організації УТОГ, не рахуючись з труднощами, зробили все, щоб переможці конкурсу змогли приїхати до Києва і взяти участь у фінальних заходах 29–30 березня 2019 року. За це їм – особлива подяка!

Дітям була запропонована насичена програма перебування у столиці України. Юні художники побували в арт-студії «АRTOS» на майстер-класі з петриківського розпису, який провела для них художник і реставратор Ольга Денисюк. Водночас вони змогли оглянути цікаву пам’ятку архітектури під назвою «Замок барона», в якій розташована ця арт-студія.

Цікаву й креативну екскурсію провів для дітей Андрій Оніщук – молодий екскурсовод Музею мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків.

А після смачного обіду в ресторані-бістро «Олів’є» відбулася найголовніша подія, заради якої діти й приїхали до Києва — нагородження переможців конкурсу і відкриття виставки робіт.

Дуже символічно, що саме у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки кращих робіт Всеукраїнського конкурсу «Моя країна – Україна». Дивлячись на яскраві роботи дітей, розумієш, наскільки їх світ красивий, світлий, сповнений любові до своєї рідної країни. 

На церемонії відкриття з привітальним словом виступили голова УТОГ Ірина Чепчина, голова Київської спілки нечуючих художників  «Натхнення» Олексій Нашивочніков,  директор арт-студії «АRTOS» Тетяна Риліна, методист вищої категорії кабінету моніторингу та якості мистецької освіти Київського міського методичного центру Олеся Сергієнко, представник Міністерства соціальної політики України Ніна Попова.

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

Далі всі мали змогу оглянути виставку.

До речі, ведучим заходу був ученькомунального закладу «Одеська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 91» Павло Бабін. У перекладі жестовою мовою допомагали Марина Ліферова та Наталія Яцола.

Виставка кращих робіт дитячого малюнка

Ввечері всіх приїжджих гостинно зустрів Навчально-відновлювальний центр УТОГ, а на ранок у Пущі відбувся ще один майстер-клас з образотворчого мистецтва, який провів нечуючий художник, вчитель Київської спецшколи-інтернату № 18 Євген Фіненко.

Як бачимо, за неповних два дні юні художники змогли чимало побачити, дізнатися багато нового і цікавого. Сподіваємося, що це відкладеться добрим спомином у їхніх душах і у майбутньому знайде відображення у творчості.

Центральне правління УТОГ висловлює велику подяку всім, хто взяв участь в організації і проведенніВсеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Моя країна — Україна».

  Інформація відділу організаційної та видавничої роботи ВА ЦП УТОГ

 

Виставка дитячих робіт триватиме у Національному музеї Тараса Шевченка до 14 квітня за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 12.

Музей працює щоденно з 10:00 до 18:00. Каса — до 17:30. Понеділок вихідний.

Будемо раді бачити всіх на цій виставці! Гарного вам перегляду та чудових позитивних емоцій!

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину