ID УТОГ

Звернення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 31.12.2024

Переклад жестовою мовою

Спільна мета України й партнерів — змусити агресора заплатити за всі здійсненні злочини, зокрема злочини проти довкілля. Наголосив на цьому під час Міжнародного довкіллєвого форуму «United for Nature. Agenda for Ukraine».

Пункт 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського чітко акцентує на цьому увагу. Ідеться про оцінку шкоди довкіллю, про притягнення росії до відповідальності, про відновлення та реконструкцію нашої країни. Також під парасолькою Формули миру діє Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни. Вона синхронізує світ навколо теми збитків довкілля.

За інформацією Міндовкілля, під час повномасштабного вторгнення зафіксовано майже 3,6 тис. російських злочинів проти довкілля. Ворог завдав нам збитків на суму 2,2 трлн грн. Сотні тисяч квадратних кілометрів української землі, за даними Міністерства економіки, потенційно забруднені мінами та снарядами.

Принцип «росія заплатить» для нас є надзвичайно важливим і фундаментальним. Очікуємо на дієві рішення з боку Європейського Союзу, США та інших країн, які дозволять спрямувати ресурси рф на допомогу Україні.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину