ID УТОГ

Звернення Володимира Зеленського з перекладом жестовою мовою. 14.01.2023

Переклад жестовою мовою

Росія завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах. Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші міста були мішенями терористів.

У місті Дніпрі внаслідок цього російського удару зруйновано житловий будинок.

Вдалося врятувати десятки людей – поранених і травмованих. Їм надається допомога.

Розбір завалів іще досі продовжується і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами, поки що невідомо. На жаль, перелік загиблих зростає з кожною годиною... Мої співчуття рідним і близьким.

Усі служби зараз працюють у місцях, куди влучили російські ракети. Із понад 30 запущених по Україні за день ракет понад 20 було збито. Це сотні врятованих життів. Я дякую за це нашим Повітряним силам, нашим зенітникам й усім, хто допомагає.

На жаль, є влучання і в обʼєкти енергетичної інфраструктури. У звʼязку із цим найскладніша ситуація на Харківщині та в Київській області.

Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна і треба зробити на нашій землі, у нашому небі, у нашому морі.

Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і якої так очікують наші воїни. Увесь світ знає, що і як здатне зупинити тих, хто сіє смерть. І я дякую всім, хто нам у цьому допомагає!

Вічна памʼять усім, чиї життя забрав рашизм!

Слава всім, хто захищає людей!

Слава Україні!

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину