ID УТОГ

Звернення Володимира Зеленського з перекладом жестовою мовою. 14.08.2023

Переклад жестовою мовою

Сьогодні від самого ранку в Донецькій області, у розташуваннях наших бойових бригад. Мав честь нагородити найкращих, подякувати всім – кожній бригаді – за хоробрість, відвагу, результати заради України. Разом із генералом Богомоловим, командувачем ОТУ «Соледар», поспілкувалися з командирами бригад та батальйонів – тими, хто в боях, – про їхні фронтові потреби.

Завжди є загальна картина, є звіти по кожному напрямку, по кожній бригаді. Але важливо говорити з воїнами напряму, безпосередньо – про досвід війни тих, хто на позиціях. Сьогодні це були детальні, відверті розмови про наші наступальні дії, про постачання у війська, про можливості командирів, про те, якими є зараз ці можливості та якими вони мають бути.

Зброя та дефіцитні снаряди. Ремонт техніки. Гостре питання – транспорт для евакуації поранених та час евакуації. Безпілотники – те, що застосовує ворог: «ланцети», «орлани», – і те, що потрібно нашим воїнам, від «мавіків» до кожної іншої системи безпілотників.

Важлива тема – це те, як командири можуть управляти особовим складом: мотивація воїнів, тренування бійців, комплектація підрозділів. Дуже багато проблем через неякісну роботу ВЛК. Будемо готувати рішення.

Запропонувати новини

Маєте новину? Розповідайте!

надіслати новину